Dinti albi stralucitori

 Culoarea dintilor este unul dintre cele mai dezbatute subiecte de catre toti pacientii si toata lumea se intreaba ce trebuie sa faca pentru a avea un zambet mai alb si mai stralucitor.

 Noi mergem mai departe si propunem sa avem in vedere un zambet sanatos, alb si stralucitor!

In primul rand trebuie sa fim constienti ca nuanta de alb a dintilor difera, nu toti avem dintii la fel de albi sau la fel de stralucitori. Astazi, medicina dentara ne ofera toate variantele pentru a avea un zambet cat de alb si de stralucitor ne dorim, insa este important sa avem in vedere:

Igiena dentara riguroasa, cu periuta si pasta de dinti recomandate de medicul dentist, de doua ori pe zi, dimineata si seara.  La fel de importanta ca si periuta este ata dentara, care curata spatiile interdentare, acolo unde sunt retentionate alimente si placa bacteriana. Prezenta lucrarilor dentare necesita un instrument special pentru igienizarea lor – dusul bucal, al carui jet indeparteaza depunerile din jurul si de sub coroanele dentare.

Detartrajul ultrasonic si periajul profesional realizat in cabinetul stomatologic la fiecare 6 luni elimina in intregime placa bacteriana si tartrul. Rezultatele sunt si mai bune daca aceasta igienizare profesionala este realizata cu ajutoul laserului dentar.

Air-flow-ul curata interdentar, santul gingival si lucrarile protetice. Tartrul este constituit din colonii bacteriene mineralizate ce afecteaza gingia si structurile dentare, putand cauza parodontopatia.

Alimentatia sanatoasa, cat mai naturala, saraca in zahar sau bauturi carbogazoase, asigura nutrientii necesari mentinerii sanatatii dentare. Este importanta ca in regimul alimentar zilnic sa nu ne lipseasca legumele si fructele bogate in Ca, P, Mg, F si vitaminele A, C, D, E.

Orice afectiune dentara se recomanda sa fie tratata inca de la primele semne, durerea fiind de obicei un simptom care arata ca leziunile sunt medii spre avansate.

Albirea dentara profesionala este una dintre cele mai placute manopere medicale care se realizeaza in clinica stomatologica. Indiferent daca optezi pentru varianta de albire profesionala clasica sau cea cu laser, rezultatul este extraordinar!

Albire profesionala clasica

Albirea dentara clasica se realizeaza prin aplicarea unui gel special pe suprafetele vizibile ale dintilor, fiind apoi activat cu ajutorul luminii provenite de la lampa UV. In cadrul acestui proces, gelul elibereaza oxigen activ, care reactioneaza cu pigmentii coloranti din structura dintelui, din reactie rezultand apa si amoniac. Pigmentii coloranti dispar, smaltul dentar devenind mai alb cu cateva nuante.

Albire profesionala laser

Procedura este blanda cu smaltul dintilor, nu il afecteaza in niciun fel, dureaza un timp scurt si de cele mai multe ori nu mai trebuie repetata pentru a ajunge la nuanta dorita de pacient. In aceste conditii, nuanta de alb obtinuta se pastreaza (cu o igiena corecta si un stil de viata sanatos) ani intregi.