Albire dentara clasica

Albire dentara clasica

Albirea dentara reprezinta una dintre manoperele stomatologice cele mai agreate de catre pacienti, albul stralucitor al dintilor, obtinut la finalul sedintei, facandu-i pe toti sa fie zambitori si fericiti.

Sunt putine persoane care au un zambet alb, natural, fara sa fi folosit vreodata ajutorul unui specialist in estetica dentara, deoarece alimentele si bauturile pe care le consumam, stilul de viata pe care il avem, inaintarea in varsta, pe langa culoarea naturala a dentinei, influenteaza nuanta dintilor.

Astfel, pacientii pot apela la specialistii Light Dental Clinic pentru a obtine un o nuanta frumoasa si naturala a dintilor. Noi recomandam cele doua procedee de albire – clasica si cea premium laser-, ambele realizate in clinica sub atenta supraveghere a personalului medical.

Albirea dentara clasica se realizeaza prin aplicarea unui gel special pe suprafetele vizibile ale dintilor, fiind apoi activat cu ajutorul luminii provenite de la lampa UV. In cadrul acestui proces, gelul elibereaza oxigen activ, care reactioneaza cu pigmentii coloranti din structura dintelui, din reactie rezultand apa si amoniac. Pigmentii coloranti dispar, smaltul dentar devenind mai alb cu cateva nuante. In functie de nuanta de alb dorita de pacient, de multe ori sunt necesare mai multe sedinte de albire.

Albirea dentara clasica NU este recomandata:

  • Femeilor insarcinate
  • Tinerilor sub 18 ani
  • Persoanelor care prezinta hipersensibilitate dentara
  • Persoanelor alergice la gelul de albire
  • Persoane care nu au finalizat tratamentele stomatologice