Detartraj

Detartraj

Cu totii stim ca pentru a avea o sanatate orala buna, principala cerinta este ca igiena dentara sa fie corecta, realizata de minimum 2 ori pe zi (dimineata si seara), insa aceasta trebuie completata cu igienizari profesionale realizate in cabinetul dentar. Principalele manopere de igienizare profesionala sunt: detartrajul dentar, periajul profesional si air-flow.

Detartrajul ultrasonic reprezinta o manopera de profilaxie dentara prin care, cu ajutorul ultrasunetelor, sunt sparte conglomeratele de tartru, iar zonele respective sunt curatate cu ajutorul apei. Non-invaziv, nedureros (in special, in cazul instrumentelor moderne de detartraj, la care se poate regla nivelul frecventei undelor ultrasonice in functie de sensibilitatea pacientului), detartrajul ultrasonic reprezinta o optiune foarte buna de igienizare profesionala.

Retineti: daca trec mai mult de 12 ore de la ultimul periaj, placa bacteriana se mineralizeaza atat de puternic incat nu mai poate fi curatata prin simplul periaj cu pasta de dinti.

Detartraj laser

Detartrajul laser reprezinta cea mai performanta procedura de igienizare profesionala, care actioneaza pe suprafetele dintilor, intre dinti si subgingival. Este o manopera medicala non-invaziva, atraumatica, nedureroasa, nu mai exista niciun disconfort sau sensibilitate, pacientii, indiferent de varsta, fiind total relaxati in timpul derularii acesteia.

Mai mult, avand in vedere caracteristicile laserului, precizia executiei la nivel micronic, capacitatea acestuia de a dezinfecta suprefetele asupra carora actioneaza, dar mai ales subgingival (unde detartrajul ultrasonic nu poate actiona) toate recomanda aceasta metoda de igienizare ca fiind cea mai performanta in medicina dentara.