Implanturi dentare
Implantul dentar este cea mai buna metoda de tratament in cazul dintilor pierduti, fara a afecta dintii vecini, cum se intampla in trecut, cand pentru un dinte pierdut se realiza o punte protetica ce acoperea si dintii vecini. Implanturile dentare moderne se insereaza rapid, fara durere si rezista toata viata. Aceasta manopera medicala este considerata ca fiind cea mai de succes dintre toate manoperele stomatologice.
Orice dinte pierdut este important a fi inlocuit (ideal chiar in momentul extractiei), deoarece complicatiile ce apar in timp atat la nivelul respectivului dinte, cat si al vecinilor sunt: pierderea osului, imbolnavirea articulatiilor mandibulare etc.
Implantul dentar este compus din: corpul implantului (surubul, cu rol de radacina artificiala) care se plaseaza chirurgical in os; capa de vindecare – element metalic ce se infileteaza de corpul implantului pana la vindecarea tesuturilor moi; bontul de vindecare – dispozitiv care se fixeaza provizoriu in corpul implantului pentru o perioada de 10-14 zile, pentru a favoriza vindecarea gingiei in jurul implantului in forma adecvata; bontul protetic, care se infileteaza in corpul implantului, avand rolul de a sustine coroana; surubul de fixare cu rolul de a fixa toate celelalte elemente ale implantului, facand legatura intre acestea; coroana dentara – singura piesa vizibila, realizata din ceramica.
